Bitwards valittiin Hankoon rakenteilla oleviin vuokrattaviin hybridiasuntoihin

Alkuperäinen teksti: Johanna Aatsalo, https://www.rakennuslehti.fi/2021/04/hankoon-rakennetaan-helposti-vuokrattavia-hybridiasuntoja/, 16.04.2021

Hangon aseman kupeeseen nousee parhaillaan uusia asuntoja, joiden rakentamisessa on otettu erityisesti huomioon asunnon käyttö myös loma-asuntovuokrauksessa.

Taloyhtiöön on valittu lukitusjärjestelmä, joka muuttaa älypuhelimen digitaaliseksi avaimeksi. Suomessa kehitetty lukitusjärjestelmä helpottaa talon uusia asukkaita, sillä kesäkaupungin mainetta kantavassa Hangossa kakkoskodin avaimien luovutus on usein hankala ruljanssi.

”Eikä sekään nyt ole kovin harvinaista, että ensin ajetaan pääkaupunkiseudulta tänne ja sitten todetaan, että avaimet jäivätkin matkasta”, asunto-osakeyhtiö Hangon Liiketalon edustaja Ian Eric Wadén kertoo. Wadénin mukaan vuokrattavuuden helppous ratkaisi uuden kohteen lukitusjärjestelmän valinnan. Perehdyttyään erilaisiin vaihtoehtoihin pysäköintialan yrittäjänäkin työskentelevä helsinkiläinen valitsi taloyhtiöön mobiiliavauspalvelun.

…Eikä sekään nyt ole kovin harvinaista, että ensin ajetaan pääkaupunkiseudulta tänne ja sitten todetaan, että avaimet jäivätkin matkasta…

Taloyhtiö on Suomen ensimmäinen yhtiö, jossa lukituksessa käytetään matkapuhelinyhtiö Nokian entisten tuotekehittäjien kehittämää älypuhelinsovellusta. Sen avulla asukkaat ja heidän vuokralaisensa voivat kulkea rakennuksen eri tiloihin ja antaa mobiiliavaimensa käyttöoikeuksia esimerkiksi vuokralaisilleen tai siivoojalle tiettyinä valittuina aikoina. Avaimen voimassaoloaika päättyy automaattisesti.

”Mielestäni tämä on juuri sellainen ratkaisu, joka tukee muun muassa majoitusta, ja näille tuntuu olevan kova tarve. Tämän ansiosta ei tarvitse enää ehtiä avainpalveluun hakemaan avainta tiettynä aikana, eikä pikkukaupungissa oikein sellaiselle palvelulle ole yrittäjääkään, sillä sesonki on niin lyhyt”, Wadén sanoo.

”Kaikki tapahtuu täysin offline. Puhelimen ja lukon välillä kulkee salattu ja joka avauskerralla erilainen niin sanottu token eli avauskoodi. Puhelimen ja lukon yhteys muodostetaan bluetooth-yhteyden avulla, kuten myös puhelimen ja pilvessä olevan palvelimen yhteys. Lukko ei ole silloin milloinkaan linkitettynä verkkoon”, Bitwardsin asiantuntija Jonna Erämaa kertoo.

Mobiiliavain on siis koodi, joka lähetetään esimerkiksi vuokraajan älypuhelimeen, ja se toimii vuokranantajan määrittelemän, esimerkiksi tietyn lomaviikon ajan. Koska ovien avaaminen ei vaadi verkkoyhteyttä, mobiiliavain toimii huonojenkin verkkoyhteyksien syrjäisimmillä alueilla ja esimerkiksi kellareissa tai pysäköintihalleissa.

Jos älypuhelimesta loppuu akku, lukkoa ei tietenkään saa auki. Älykäs palvelu toimittaa automaattisesti koodin toiseen laitteeseen, kun käyttäjä kirjautuu sovellukseen omilla tunnuksillaan. Suomalaisyrittäjien kehittämä ratkaisu on uniikki, sillä se sopii kaikkiin sähköisiin lukkoihin merkistä riippumatta.

Lisää tietoa asiasta kertovat,

Eljas Saastamoinen,

CEO, +358 50 355 4323

Jonna Erämaa,

Sales Manager, +358 50 304 2588

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.