Coworking-tila mahdollistaa joustavan työn

Coworking-tilat tarjoavat työskentelyyn paljon mahdollisuuksia. Hybriditoimisto on tullut jäädäkseen ja coworking-tilojen joustavuus takaa tarvittavan määrän tiloja eri tilanteissa. Joskus tarvitaan neuvotteluhuoneita, joskus osalle työntekijöistä isompaa tilaa ja joskus taas kokoonnutaan yhteen koko firman voimin. Coworking-tila mahdollistaa näiden kaikkien tarpeiden täyttämisen ilman, että joka kerta tarvitsee vuokrata erillistä tilaa tai maksaa tyhjillään olevasta juhlasalista. 

Moni yritys on siirtynyt palkkaamaan työntekijöitä ympäri Suomea ja maailmaa, kun on huomattu, että työt sujuvat myös pääsääntöisesti etänä. Coworking-tilat mahdollistavat yhteisessä tilassa työskentelyn, kun sitä tarvitaan. Näin yritys voi hyödyntää joustavasti eri paikkakuntien coworking-tiloja ilman, että sen tarvitsee perustaa toimistoa aina, kun uudelta paikkakunnalta palkataan työntekijä.

Toimivassa coworking-tilassa on sopivassa suhteessa rauhaa ja säpinää. Rauha takaa sen, että työt sujuvat, säpinä taas luo yhteisöllisyyttä ja mahdollistaa tapahtumien järjestämisen sekä niihin osallistumisen. Yhteisöllisyys puolestaan auttaa löytämään uusia bisneskumppaneita ja asiakkaita.

“Tiloilla itsellään on iso merkitys. Tilojen on toimittava erilaisille yrityksille ja erilaisille tavoille tehdä työtä. Pelkät avotilat tekevät tilasta levottoman, pelkät yksityishuoneet muuttavat coworking-idean toimistohotelliksi. Sopiva yhdistelmä syntyy avo- ja yksityistiloista, riittävästä määrästä tilaa keskittymistä vaativalle työlle, puhelin- ja palaverikopeista, neuvotteluhuoneista sekä rentoutumiseen ja verkostoitumiseen tarkoitetuista alueista. Koska coworking -tiloissa on tarkoitus työskennellä, tulee tilojen vastata työntekemisen tarpeisiin. Mutta niiden ei tarvitse olla tylsiä; persoonallinen sisustus, yllättävät ratkaisut ja kivat jipot tekevät tiloista käytännöllisyyden vastapainoksi kiinnostavat ja houkuttavat”, kertoo Mothership of Work -tilan Taina Hunnakko.

Tulevaisuuden toimistotila vaatii sujuvaa kulkemista

Tietoturvallinen kulkeminen on tärkeä osa sujuvaa coworking-toimistoa. Ovien on avauduttava oikeille ihmisille oikeaan aikaan ja käyttäjien hallinnan on oltava helppoa. Onneksi avuksi tulevat älykkäät lukitusratkaisut, joissa ovet aukeavat muutamalla klikkauksella puhelinsovelluksen avulla. 

Uuden teknologian avulla käyttäjien hallinta hoituu etänä mistä päin maailmaa tahansa eikä erillisiä lätkiä tai kortteja tarvita. Myös yhteisissä tiloissa ja toimistoissa olevia kaappeja ja lokeroita voidaan hallita, avata ja sulkea puhelinsovelluksen avulla. Lue lisää siitä, miten Ruotsin suosituin coworking-tila hoitaa erilaisten kaappien ja säilytyslokeroiden lukituksen. 

Taina Hunnakko kuvaa, että joustavuus on jäsenille erittäin tärkeää. “Joustavuus näkyy mm. sopimusehtojen joustavuutena ja mahdollisuutena muuttaa jäsenyyden tasoa. Coworking tila toimii myös joustavana työtilana satunnaiselle tarpeelle; tiloja voi hyödyntää aina tarpeen tullen esim. etäpäivä- taikka kokouspaikkana”, Hunnakko sanoo. 

Ps. Jos kaipaat aina silloin tällöin minikokoista toimistoa hyvien kulkuyhteyksien varrella, tutustu Spacehub Finlandin toimintaan! 

Ota yhteyttä

Bitwards on avaimettoman lukitusteknologian edelläkävijä. Kiinnostavatko coworking-tilojen ja muiden toimistojen älykkäät lukitusratkaisut? Täytä oheinen lomake ja palaamme mahdollisimman pian.

    Olen kiinnostunut...    Privacy Preferences
    When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.