Kulunvalvonta kustannustehokkaasti älylukon avulla

Kulunvalvonta voi olla organisaatioissa yllättävän iso kuluerä, vaikka yleensä kulunvalvonnan vaatimat työt jäävät “piiloon”. Kulunvalvonnan hinta koostuu sekä fyysisten avainten teettämisestä että hallinnasta. Kulunvalvonta voi pahimmillaan estää tilojen liiketaloudellisen kehittämisen. Jokin tila saattaa jäädä käyttämättä, koska kulunvalvonta olisi liian hankalaa. Eli mitä helpompaa kulunvalvonta on, sitä paremmin tiloihin voi saada erilaisia käyttäjäryhmiä ja sitä enemmän tuottoa tiloista voi saada irti. 

Perinteisesti kulunvalvonta on vaatinut joko fyysiset avaimet tai ns. “kulkulätkät”. Tässä on kuitenkin pari haastetta: avaimet ja lätkät katoilevat ja niitä on vietävä uusille käyttäjälle tai käyttäjien on haettava ne jostain. Kaikki tämä aiheuttaa kustannuksia ja turvattomuutta, kun ei voida tietää että kenen hallussa mikäkin avain on. 

My News Deskin tiedotteen mukaan identiteetinhallinnan ja kulunvalvonnan markkinoiden koko oli USA:ssa vuonna 2020 yhteensä 10 miljardia. Fyysinen pääsyoikeuksien hallinta on yksi osa tätä kakkua ja kulunvalvontaan liittyvien teknologioiden määrän ennustetaan kasvavan valtavasti seuraavien vuosien aikana.

Tietoturvallinen kulunvalvonta

Kulunvalvonta älylukkojen avulla on myös tietoturvallista. Järjestelmästä nähdään ensinnäkin selkeästi kenellä on oikeus kulkea tietyistä ovista sekä se, milloin ovet on avattu.

 • Käyttäjille voidaan myös antaa oikeus kulkea ovista vain tiettyyn aikaan, esimerkiksi harrasteryhmän varaamina päivinä.
 • Bitwardsin teknologiaan sisältävää lukkoa ei voi avata etänä, vaan käyttäjän tulee itse olla sovelluksen kanssa lukon vieressä
 • Älylukkoja ei myöskään välttämättä tarvitse ottaa koko kiinteistön kaikkiin oviin kerralla. Jos toiminnot ovat hyvin eriytettyjä, voidaan lukot uusia aluksi esimerkiksi osaan rakennusta.
 • Älylukkojen yleistyessä kulkua hallitaan entistä useammin käyttäjien matkapuhelinten avulla. Tällöin kulunvalvonta on parhaimmillaan vain muutaman klikkauksen päässä kunkin käyttäjän osalta, sillä älylukko tuo avaimen käyttäjän puhelimeen. 
 • Kunnan hallitsemissa tiloissa lisäkäyttäjiltä ei välttämättä saada tuloa jos esimerkiksi harrastusryhmät saavat käyttää kunnan tiloja ilmaiseksi. Tällöin jonkun tulee kuitenkin olla paikalla avaamassa ovi. Pienen kunnan tiloissa vahtimestarin palkka voi olla yllättävän iso kuluerä esimerkiksi kunnan kulttuuritoimen sivupisteessä. 
Kulunvalvonta
Kaappilukko

Lokerikot ja kaapit samassa järjestelmässä

Myös lokerikkojen ja kaappien avauksen hallinnan voi kytkeä älylukon avulla käyttäjien matkapuhelimiin. Tällöin ei tarvita erillisiä avaimia vaan lokerikot ja kaapit avataan erillisen sovelluksen avulla. Tällainen sovellus voidaan myös ottaa käyttöön, vaikka kiinteistössä ei muuten olisi käytössä älylukkoja. 

Ruotsin suosituin coworking-tila luottaa Bitwardsin teknologiseen ratkaisuun yleisten sekä erikseen varattavien tilojen kaapeissa ja lokeroissa. Lue lisää!

Pääsy ilman älypuhelinta?

Mikäli tilan kaikilla käyttäjillä ei ole älypuhelimia, voidaan lukkoihin kytkeä mukaan erillinen näppäimistö. Näin käyttäjät pääsevät sisään sovelluksen lisäksi PIN-koodilla. Tällaisia näppäimistöjä voidaan hyödyntäää myös älylukot sisältävissä kappien ja lokeroiden ovissa. 

Kulunvalvonnalla voidaan säästää kustannuksia myös sillä, kun ilkivaltaa pystytään ehkäisemään. Kun asiattomilla henkilöillä ei ole pääsyä kiinteistöön sisälle, pystytään turvallisuudesta huolehtimaan paremmin.

Kulunvalvonta

Haluatko parantaa kiinteistösi hallittavuutta?

Kulunvalvonta yrityskiinteistössä

Kuvat: Unsplash / Christian Wiediger, Viktor Bystrov, FLY:D, Julian Schultz

Ota yhteyttä, niin keskustellaan siitä miten älykäs kulunvalvontaratkaisu voisi parantaa sinun toimistosi tai yrityskiinteistösi kustannustehokkuutta.

  Olen kiinnostunut...  Privacy Preferences
  When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.